tirsdag 19. mai 2015

Austevoll -

er det en sidevei? Med fare for å hisse på meg dem som bor der vil jeg nok antyde det. Store deler av veistandarden ligner i alle fall på en sidevei.
Uansett ett område man bør besøke. Kommer man E39 fra sør over Stord tar man fergen til Husavika så er man der. Sett av minst 2 dager. Videre nordover med ferge fra Hufthamar til Krokeide og Bergen.
Fergerutene finner man på skyss.no.

Austevoll med sine 667 øyer har et dertil antall broer. Her har jeg klippet sammen bilder av et utvalg. Hovedbildet er av broen over Bakkasundet i nordenden av kommunen, hvor vi fant vårt sted å stå. Rasteplasser på begge sine av broen. På vestsiden er det friområde Sveholmen - Spissøy   med badeplass. Vi sjekket ikke badetemperaturen her heller.Austevoll er vår faste leverandør av pinnekjøtt til jul. Villsau, som ikke er vill men i grunnen ganske tam, finner en over alt. En eldgammel sauerase som går ute hele året. De opprettholder kystlandskapet og hindrer gjengroing, noe som er et problem andre steder i Norge. Det finnes havørn i Austevoll. Siden vi ikke klarte å observere den tar jeg med ett bilde av noen måker som har reir på holmen ved siden av badeplassen.

Langt i vest, på Storekarlsøy, finnes denne fredelige plett. 200 m videre på veien er det parkeringsplass og utgangspunkt for en av Nordsjøløypene.
Bekkjavik gjestgiveri kan anbefales. Nydelig kaffe og hjemmelaget is med ingefær og karamell.
 
De beste stedene å stå over om natten er ved broen over Bakksundet og ved broen til Stolmen.
Austevollguiden for 2014/15 sier at det er bobilplasser tilrettelagt fra 20. juni til 20. august, stort sett parkering. Stikk innom Kulturbakeriet på Storebø, spis lunch og få informasjon.

Vårt behov for mer drikkevann ble løst ved at vi fikk hente vann på bakrommet på

Statoilstasjonen og bar det ut i vår medbragte vannkanne.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar