fredag 22. mai 2015

Tysnes

Sidevei, uten tvil.
Vi dro dit for å unngå køkjøringen gjennom vakre Hardanger hvor vi  egentlig skulle i pinsehelgen. Det var den andre gangen E16 var stengt av ras i mai og det ble kjøring med ledebil lange strekninger i Hardanger.

Vått og traurig så da var det oppfriskende å finne litt humor, for hvor finner man et busskur som dette? Med bord og stoler, gardiner og blomster?

Her er noen bilder tatt fra bilvinduene gjennom regnet, øverst til venstre fra Hope gamle gravplass på Reksteren.Og dette er Hope gamle sag, sist brukt rundt 1960. Kunne bare brukes når det var flomvannføring i elven.

 

 
 

Turens høydepunkt var lørdagen da det endelig ble sol og vi stoppet på Årbakka gamle handelssted. Gikk inn døren til den gamle butikken og fant overraskende våre kjenninger Anne-Lis og Rune. De bruker sin pensjonisttid til å drive museumsbutikken som også er hans barndomshjem. Kaffe og vafler. Anbefales på det sterkeste! Åpnet onsdag - søndag i juni og juli.


Kassaapparatet av den gamle mekaniske sorten er er fremdeles i drift.Kunstutstilling og et lite motormuseum ved siden av.

Campingplasser er det ikke flust av i Tysnes kommune så aktuelle steder å stå over natten kan være på rasteplassen eller kaien på Bruntveit på Reksteren: N 60°02.286 Ø 005°26.167. Eller litt lenger sør på øyen: N 60°00.639 Ø 005°22.2167. Hadde middagspause på det første og overnattet på det andre stedet.

Ved nødvendigheter som det å tømme toalettet kan man få gjort dette ved å henvende seg på Esso stasjonen på Våge. Etterfylle vann er muligheter på kaien på Våge. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar