søndag 29. mars 2015

I Numedal

 
har vi en sidevei vi ofte er innpå, til stedet der Anne Marie og Jan bor. Jan er billedkunstner og har du vært på Hunderfossen, Hardangerviddasenteret i Eidfjord, Nordkapp eller mange andre steder så har du sett arbeider han har gjort. Bildet under finner du i Dovregubbens hall på Dombås. (Gjengitt med tillatelse.) Vi har felles barnebarn så da har vi mye snakke om og mye moro.Jan sin internettside finner du her: http://www.janfekjan.no

Sideveien startet ved Flesberg kirke, en stavkirke som ca 1735 ble ombygget til korskirke. Vanligvis åpen om sommeren.


Gjerdet rundt kirken er av skifer. Denne er av de største skiferplaten, ca 2 m høy og i følge Jan like lang under jorden.

Når vi er hos Anne-Marie og Jan kan morgenrøden arte seg fra bobilvinduet en dag i juli.
Dette er utsikten vi kan ha der en annen sommermorgen. Rådyrene (Capreolus capreolus) gikk og beitet 50 m fra huset i flere timer.

 

 

  
  

 


Dåset tunet er ett fint rekreasjonssted hele sommeren. Åpent: 2.7 - 9.8.  tirsdag, torsdag, lørdag og søndag fra kl 12.00 til 16.00, men ute-områdene er tilgjengelig ut over dette.Videre på veien kan man stoppe i Lyngdal og se på traktorsamlingen.

Fra Lyngdal kan man fortsette mot Blåfargeverket eller mot Krøderen og Krøderbanen. Begge steder er noe å oppleve.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar