mandag 22. juni 2015

Kartets velsignelser

Kart er en nødvendighet når man reiser på sideveier. Likevel hender det at man roter seg bort, kartet viser noe, og terrenget viser noe annet. Terrenget vinner alltid!

Vi var på vei mellom Elverum og Rena og så ønsket reisefølget å kjøre over på østsiden av Glomma. Kartet, både det på papir og det elektroniske, viste at det er en bro over eleven ved Åsta sør for Rena så der skulle vi kjøre over.Etter litt leting fant vi veien, en OK grusvei, godt vedlikeholdt.
Når vi nærmet oss broen fant vi dette skiltet.
1,5 tonn er litt lite når bilen veier nærmere 3,5 tonn så her fikk vi bevis for at kartet ikke alltid gir de opplysninger man trenger.

Broen er 2,1 m bred og bilen trenger 2,5 m så der sto vi. Vi var nok ikke de første som hadde bommet her for det var god plass til å snu. Vi observerte flere biler som kjørte over. En Caravelle var den største.
Vi syntes selv hendelsen var litt morsom.
Kjørebane av tre. Fikk litt følelse av å være i en båt når vi spaserte over siden broen "levde" litt.Elvevannet gled stille forbi. Litt høy vannstand, men den store snøsmeltingen var ikke startet, men så var det ned i mot frost om natten i det området selv om kalenderen sa 14. juni.


 
 

1 kommentar:

  1. Hei! Morsomt og interessant å lese bloggen deres. Vi har vært borti lignende episoder. Ønsker dere en fortsatt god sommer, med og uten bobil!
    Vår bobilblogg: http://bobilenogvi.blogspot.com

    SvarSlett