torsdag 31. desember 2015

Alternativ vei til Voss

E 16 Bergen - Voss har vært litt i vinden i 2015 med ras og stengninger. Mange uttrykte da at der skulle de aldri mer kjøre, uten at det ser ut til å virke inn på trafikken. Kanskje de oppdaget at alternativene ikke er særlig mindre rasfarlige?

Jeg vil slå ett slag for veien gjennom Eksingedalen og Modalen. Smal og svingete så man trenger god tid, men man unngår hele E16 mellom Vågsboten i Åsane og Evanger.


Vi dro fra Bergen. E39 til Romarheim og så mot Mo. Egnet pausested er Mostraumen, stort kaiareal ved en lite båthavn og utsikt til bebyggelsen på andre siden av straumen. Ingen fastboende nå, men i farne tider hadde de også skole i bygget til venstre i bildet.


Noen tuneller senere er man i Mo.


Nei, vi skal ikke over den broen, 3 t akseltrykk og så smal at speilene nok ikke ville overleve.
Litt lenger opp langs elven så kommer en over. Sving gjerne ned til sentrum og ta kaffepausen der.
Etter tunellen mot Eksingedalen har man valget mellom å kjøre oppover dalen, hvilket jeg foretrekker, eller å kjøre mot Stamnes og møte E16 ved Dale. Mange smale tuneller den veien.Litt oppe i dalen står han her og gliser.

Dette er en av Eksingedalens 17 fosser så det er ikke lett å få med navnet på alle.
 

Etter Nesheim kjører man over Nesheimsfjellet vel 700 m o h og mot Evanger.
På veien finner man dette. Like mange hjulkapsler på den andre siden.Så passerer vi Brekkhus og ganske snart er man på Evanger.
 
På Evanger kan man padle.
De har Balkanfest i august og mye mer.Kafeen borte i gaten har god kaffe.

 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar